Meistä, lastenvaatteista ja vastuullisuudesta.

Mistä OMIN ponnistaa

Mistä OMIN ponnistaa?

Keskisuomalaisen järven rantamaisemissa asuvan perheenäidin ompeluinnostus, luovuus ja rohkeus johti uuden lastenvaatemerkin syntymiseen. Yrityksen perustamista valmisteltiin samalla kuin perhe muutti Tampereelle. Syksyllä 2016 aloitti toimintansa uusi designyritys OMIN OY.

Vuodet vierivät, elettiin kotimaisten lastenvaatemerkkien kulta-aikaa. OMIN kasvoi ja kehittyi. Koitti erilaisia, haastavia aikoja. Pandemian, sodan ja talouden uhkat tulivat vuorollaan ja muuttivat maailmaa.

Kaiken epävarmuuden keskellä Omin keskittyy nyt siihen, mistä on ponnistanutkin. Selkeä tyyli ja valikoima, jonka keskiössä ovat perusvaatteet lapsille. Luottohousut, lempipaidat, jokapäivän mekot, perusbodyt. Parhaiksi todetut mallit ja materiaalit. Klassikkomallit, joita asiakkaat valitsevat vuodesta toiseen.

Samat motiivit kuin yritystä perustettaessa kannustavat eteenpäin edelleen. Tehdään omalla tyylilä, pidetään korkeasta laadusta kiinni ja palvellaan asiakkaita ilolla. Vastuullisuus ja kohtuullisuus ohjaavat tuotteiden suunnittelua, tuotantoa ja koko liiketoimintaa. Kaikki OMIN vaatteet ja asusteet suunnitellaan ja valmistetaan Tampereella. Myös materiaaleista merkittävä osa on Suomessa neulottua collegea. OMIN vaatteille ja asusteille on myönnetty Avainlippu, joka on merkki vahvasta suomalaisesta työstä.

Minkälainen on OMIN vaate?

Se on mukava pukea päälle ja tuntuu hyvältä päällä. Lempivaate, joka palvelee mahdollisimman pitkään, käyttäjältä toiselle. Hyvän suunnittelun ja materiaalivalinnan sekä huolellisen ompelutyön tuloksena syntyy vaatteita, joiden käyttömukavuudesta ja kestävyydestä saadaan lähes pelkästään positiivista palautetta.

Vaatteissamme käytettävien tekstiileiden osalta pyritään huolehtimaan niiden turvallisuudesta, eettisyydestä ja ekologisuudesta, perustuen tekstiileille myönnettäviin sertifikaatteihin. Käytämme vaatteissamme pääosin luomupuuvillaan perutuvia tekstiileitä, joihin on lisätty 5% elastaania vaatteen käyttömukavuuden ja kestävyyden takaamiseksi. Luonnonmukaisille puuvillatekstiileille myönnettävä GOTS-sertifikaatti (Global Organic Textile Standard) edellyttää, että tekstiilistä 95-100% on luonnonmukaisesti viljeltyä kuitua ja tekstiilin tuotannon tulee täyttää tiukat kriteerit liittyen ympäristön, eläinten ja ihmisten hyvinvointiin. Kansainvälinen ympäristö- ja turvallisuusmerkki OEKO-TEX 100 varmistaa, että ihon kanssa kosketuksiin joutuva tuote on tutkitusti haitta-aineeton ja turvallinen käyttäjälle.

Tärkeänä tavoitteena suunnittelussamme on huomioitu myös se, että me ihmiset saisimme minimoitua vaatekaappejamme ja vaatteiden kokonaismäärää maapallolla. OMIN vaate sopii monenlaiseen käyttöön ja tilanteeseen, arjen leikkeihin ja juhlavampiin hetkiin. Valtaosa vaatteistamme on unisex-mallisia, joka myös laajentaa vaatteen mahdollisia käyttäjiä. Vaatteiden käyttöiän kasvattaminen on yksi tehokkaimmista ja nopeimmista tavoista minimoida vaateteollisuudesta johtuvia hiilidioksidipäästöjä. Vaatteen pitkän käyttöiän edellytyksenä on hyvä laatu ja suunnittelu, joihin haluamme vastuullisena vaateyrityksenä erityisesti panostaa. Lisäksi on tärkeää, että käyttäjänä huolehdit hankkimastasi vaatteesta ja sen kierrätyksestä.

Tervetuloa seuraamaan matkaamme, ja ennenkaikkea tekemään kestäviä löytöjä!

— Riina